Ben jij al een cv-expert? Niet? Dan vertellen wij jou graag meer over hoe een goed cv eruit moet zien. Je cv is namelijk van cruciaal belang voor een geslaagde sollicitatie.

Wees creatief met het ontwerp

Een van de eerste stappen om je cv onderscheidend te maken, is door te spelen met het ontwerp. Kies een lay-out die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt, terwijl het ook professioneel blijft. Denk aan het gebruik van opvallende kleuren, unieke lettertypen en grafische elementen die relevant zijn voor je branche. Het doel is om je cv er visueel aantrekkelijk en gedenkwaardig uit te laten zien zonder af te doen aan de leesbaarheid.

Vertel jouw verhaal

In plaats van simpelweg een lijst met je werkervaring en vaardigheden op te sommen, kun je ervoor kiezen om daarnaast ook een verhaal te vertellen. Beschrijf je professionele reis, de hoogte- en dieptepunten, en hoe deze je hebben gevormd tot de sollicitant die je vandaag bent. Dit geeft werkgevers inzicht in je motivatie, toewijding en groeipotentieel.

Voeg multimedia-elementen toe

Om je cv echt te laten opvallen, kun je multimedia-elementen integreren. Maak bijvoorbeeld een video van jezelf waarin je jezelf voorstelt of voeg extra foto's bij van een diploma-uitreiking of jubileum. Deze aanvullende elementen kunnen werkgevers helpen om een dieper begrip van je vaardigheden en persoonlijkheid te krijgen.

Gebruik sterke actiegerichte taal

Wanneer je je werkervaring en prestaties beschrijft, gebruik dan sterke actiegerichte taal. Vermijd saaie opsommingstekens en in plaats daarvan formuleer je prestaties als actieve verhalen. Bijvoorbeeld, zeg niet simpelweg "Verantwoordelijkheid als werkplaatsschef," maar eerder "Leidde een team van 10 professionals in een volgeplande werkplaats, wat resulteerde in een kostenbesparing van 10%."

Toon je persoonlijkheid

Je cv moet niet alleen je professionele kwalificaties weergeven, maar ook een glimp van je persoonlijkheid. Voeg een kort, pakkend stukje toe over je interesses, passies en doelen buiten het werk. Hierdoor kunnen werkgevers zich een beter beeld van je vormen als individu en bepalen of je goed binnen de bedrijfscultuur past.

Pas je cv aan de functie aan

Een van de belangrijkste aspecten van een origineel cv is dat het op maat is gemaakt voor de specifieke functie waarvoor je solliciteert. Bestudeer de vacature zorgvuldig en pas je cv aan om de relevante vaardigheden en ervaring te benadrukken. Dit laat zien dat je echt geïnteresseerd bent in de positie en serieus bent over de sollicitatie.

Het belangrijkste: Wees consistent en foutloos

Hoewel originaliteit belangrijk is, betekent dit niet dat je slordig kunt zijn. Zorg ervoor dat je cv consistent is in stijl en formaat en controleer grondig op spelfouten en grammaticale fouten. Een professioneel cv moet een weerspiegeling zijn van je aandacht voor detail en kunde voor het vak. Als taal niet je sterkste kant is laat dan iemand die jou goed kent het nalezen. Is het helemaal foutloos en komt jouw persoonlijkheid goed naar voren? Check? Dan ben je er klaar voor om je sollicitatie met cv te versturen!

Terug naar overzicht